De specialist in Installatie techniek

Keukenspecialist Installatie Techniek

Elektra en waterleidingen verleggen en aanleggen in uw nieuwe keuken

Als u een nieuwe keuken aanschaft of uw keuken uitbreidt, is het heel goed mogelijk dat u daarvoor elektra en waterleidingen moet verleggen of aanleggen. Keukenspecialist Installatie Techniek is een expert op dit gebied. Wij gaan dan ook graag voor u aan de slag. Desgewenst demonteren wij uw oude keuken verleggen of vervangen de elektra en/of waterleidingen en plaatsen vervolgens uw nieuwe keuken. Wat u ook wenst, wij maken uw wensen waar.

Totaalpakket bij de Keukenspecialist

Keukenspecialist betekent in onze ogen dat je van alle markten thuis moet zijn. Wij bieden daarom veel meer dan alleen maar keukens plaatsen of keukens afbreken. Bij ons kunt u, indien gewenst, rekenen op een totaalpakket waarin wij diensten leveren voor vrijwel alles dat met uw keuken te maken heeft.

 • Wij zorgen bijvoorbeeld voor het transport van uw keuken naar uw woning of een nieuwe bestemming. Dat kan zelfs uw tweede woning in het buitenland zijn. Ook kunnen wij na het uitbreken van uw keuken deze afvoeren naar de stort.
 • Keuken demontage en keuken montage zijn de kernactiviteiten van ons bedrijf. Voor dat u een nieuwe keuken laat plaatsen, moet eerst de oude keuken worden gesloopt of als u deze nog gaat verkopen, netjes worden verwijderd. Wij klaren deze klus overal in Nederland.
 • Keuken montage. Uw nieuwe droomkeuken verdient het om goed en zorgvuldig te worden geplaatst. Voor het monteren van een nieuwe keuken bent u bij ons het juiste adres. Wij gaan niet eerder naar huis voordat u keuken geheel naar wens is geplaatst.
 • Installatie techniek. Daarnaast werken wij als elektricien en als loodgieter. Uw elektra of waterleidingen zijn bij De Keukenspecialist dan ook in goede handen. Draden doortrekken, kabels verleggen, spotlicht of dimlicht plaatsen, een inductie kookplaat met 380 Volt installeren, waterleidingen verleggen of verlengen of nieuwe leidingen aanleggen voor warm en koud water, we doen het graag en met liefde voor het vak.

Geen voorrijkosten

Gaat u uw woning uitbreiden, krijgt u een grotere keuken, wordt de huidige ruimte omgebouwd tot een open keuken en kiest u voor een geheel nieuwe opstelling? Als u daarvoor ook elektra of waterleidingen moet verleggen, verlengen of aanleggen, dan komen onze specialisten graag bij u langs om een offerte te maken. Wist u dat wij in combinatie met het transport, demonteren of monteren van uw keuken hiervoor geen voorrijkosten in rekening brengen? Tel uit je winst! Het financiële voordeel dat het niet in rekening brengen van de voorrijkosten oplevert, kunt u zo prima gebruiken voor uw nieuwe keuken. Zodra u een offerte voor een of meer van onze activiteiten (transport, demontage of montage van uw keuken) heeft geaccepteerd, sturen wij kosteloos een monteur bij u langs die uw elektra en waterleidingen inspecteert en in kaart brengt wat er moet worden aangepast. Aan de hand van deze informatie maakt de monteur een offerte op maat. Deze is uiteraard geheel vrijblijvend.

Nieuwe keuken monteren? Eerst elektra en waterleidingen verleggen

Veel klanten die bij ons een offerte aanvragen voor het demonteren van hun oude keuken, vragen daarbij ook gelijk of wij de elektra en waterleiding kunnen verleggen zodat dit overeenkomt met de tekening van de fabrikant of leverancier van de nieuwe keuken. Uiteraard zijn wij daar graag toe bereid. In de praktijk blijkt namelijk dat de meeste keukenwinkels en leveranciers zelf geen leidingen en elektra verleggen. Dit is dan ook een tijdrovende klus die minimaal een dag in beslag neemt. Wie dit echter niet voor de montage van de nieuwe keuken op orde heeft, zit met een groot probleem. De monteurs van de keukenwinkel komen dan bij u langs en plaatsen uw keuken zonder rekening te houden met de waterleidingen en aansluitpunten voor de elektra. Het is dus van groot belang dat het verleggen of aanleggen van leidingen en elektra al voor de montage is gebeurd. Als u de montage door ons laat doen, zullen wij u daarom altijd eerst vragen of uw leidingen en elektra al op orde zijn. Zo niet, dan willen we graag die taak op ons nemen.

Keukenspecialist Installatietechniek: Elektra verleggen en aanleggen

Op het gebied van elektra kunnen wij veel. We zetten voor u op een rij welke werkzaamheden u zoal van ons kunt verwachten:

 • Elektrotechniek: elektra aansluiten. Wanneer u een nieuwe keuken koopt, of deze gaat uitbreiden, dan is de kans groot dat u nieuwe stopcontacten, wandcontactdozen of een nieuwe lichtschakelaar nodig heeft. Dit betekent dat u elektra moet aansluiten. Misschien kunt u dat zelf en heeft u hier voldoende ervaring mee, maar voor veel mensen is dat niet het geval. Wanneer je zo'n klus zelf onder handen neemt en er gaat onverhoopt iets fout, dan zorgt dat niet alleen voor de nodige frustratie, het kan soms ook tot gevaarlijke situaties leiden. U kunt dan maar beter vertrouwen op een ervaren elektricien van de Keukenspecialist. Dan weet u zeker dat het werk goed en veilig wordt gedaan en dat al uw keukenapparatuur straks naar behoren werkt.
 • Datzelfde geldt ook voor stroom aansluiten. Dat lijkt misschien een eenvoudige klus, maar weet u precies welke draadjes bij elkaar horen, welke kabels u moet gebruiken etc.? Doet u dit verkeerd dan kan dit uiteindelijk kortsluiting tot gevolg hebben en in het ergste geval kan er zelfs brand ontstaan. Brand in uw nieuwe keuken, daar zit u uiteraard niet op te wachten. Kies daarom voor de service Elektrotechniek van de Keukenspecialist. Zo voorkomt u problemen en is uw nieuwe keuken klaar voor start.
 • De groepenkast reguleert de elektriciteit in uw woning. Als het goed is, gebeurt dat door voldoende stroom over de verschillende groepen te verdelen. Zijn er echter te veel verschillende apparaten op een groep aangesloten en zijn dat ook nog eens apparaten die veel stroom verbruiken, dan kan dat een stroomstoring veroorzaken. Het is goed mogelijk dat u bij het plaatsen van een nieuwe keuken de groepenkast zult moeten uitbreiden. Die taak nemen wij graag op ons.
 • Van gas naar elektriciteit. De nieuwe trend in Nederland is om geen gas meer te gebruiken. Ook vanuit de overheid wordt dit steeds meer gestimuleerd. De bedoeling is dat Nederland in 2050 helemaal van het gas af is. Wij zien nu al vaak dat onze klanten wanneer zij een nieuwe keuken aanschaffen, gelijk ook overstappen op elektrische kookplaten en dan vooral op een inductiekookplaat. Dergelijke apparaten hebben veel stroom nodig. Ze werken alleen op 380 volt krachtstroom. Wij helpen u bij het realiseren van uw nieuwe 'elektrische' keuken.
 • Zonder krachtstroom is het vrijwel onmogelijk om uw moderne keuken goed te laten functioneren. Zeker als u verschillende apparaten in de keuken hebt die veel stroom gebruiken, zoals een inductiekookplaat. Om gebruik te maken van krachtstroom heeft u een 3-fase hoofdschakelaar nodig. In nieuwe woningen zit zo'n hoofdschakelaar al standaard ingebouwd. Heeft u echter nog een oude meterkast met een 1-fase hoofdschakelaar, dan moet u eerst aan uw netbeheerder vragen of zij voor een 3-fase hoofdschakelaar kunnen zorgen. Dit werk mogen wij niet uitvoeren in verband met het zegelrecht dat ons verbiedt om verzegelingen te verbreken. Zodra uw meterkast is uitgebreid met 3-fase kracht stroom, kunnen wij dit aansluiten op de te plaatsen schakelaar of zekering en de dikke kabel of draden doortrekken naar de keuken waar we het vervolgens aansluiten op een perilex stekker en een perilex wandcontactdoos.

Wat is perilex?

Perilex stekkers en wandcontactdozen zijn uitstekend geschikt voor krachtstroom. Een perilex aansluiting levert namelijk twee keer zoveel stroom als een normaal stopcontact. Dit 3-fase stekkersysteem wordt dan ook gebruikt voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen. Met behulp van perilex stekkers en wandcontactdozen is het mogelijk om het vermogen over twee groepen te verdelen in een zogenoemde kookgroep. Dit type stekkers is dus precies wat u nodig heeft wanneer u voortaan gaat koken op een 380 volt inductiekookplaat. Zelf perilex stekkers en wandcontactdozen aansluiten, is niet eenvoudig. Dit is echt werk voor de ervaren elektricien. Stapt u binnenkort ook over op een inductiekookplaat? Aarzel dan niet om de Keukenspecialist in te schakelen!

Keukenspecialist: waterleidingen verleggen en aanleggen

U krijgt een nieuwe keuken, maar die zit heel anders in elkaar dan uw oude keuken waardoor ook de opstelling verandert. Zo krijgt u bijvoorbeeld nu twee kranen i.p.v. een. Ook wilt u in uw nieuwe keuken zowel een wasmachine als een vaatwasmachine laten plaatsen. Daarvoor heeft u ook een nieuwe vaatwasser- en wasmachinekraan nodig. Zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom u eerst een loodgieter moet inschakelen voordat uw keuken kan worden geplaatst.

Frezen

Sommige leidingen kunnen we achter uw keukenkastjes aanleggen waardoor ze uit het zicht zijn. Is dat niet mogelijk dan kunnen we er uiteraard ook voor zorgen dat uw leidingen (net als bij elektra) netjes worden weggewerkt in de vloer of muur. Met behulp van onze freesmachine maken wij een sleuf waarin de buizen komen te lopen. Schrik niet, wanneer wij gaan frezen, komt er behoorlijk wat puin vrij! Maar daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Wij beschikken namelijk over een speciale stofzuiger die op zijn minst 95 procent van het puin dat onze freesmachine produceert, direct opzuigt. Zodra al het puin weg is, maken we de sleuven netjes weer dicht en zijn de leidingen uit het zicht verdwenen.

Elektra en leidingen verleggen, wat kost dat?

Als u een nieuwe keuken aanschaft, moet u dus in veel gevallen rekening houden met extra uitgaven voor het verleggen van elektra en leidingen. Wat kost dit nu eigenlijk? Een exact antwoord op die vraag kunnen wij niet geven. Dat hangt namelijk af van verschillende factoren die uiteindelijk de eindprijs bepalen. U moet onder meer rekening houden met:

 • De hoeveelheid elektriciteit- en waterleidingen. Hoe meer leidingen wij moeten aanleggen, hoe hoger de kosten. Hier speelt o.a. de afstand tot de meterkast en de hoofdleiding een rol.
 • Koud en warm water In uw keuken of badkamer zult u gebruik willen kunnen maken van zowel koud als warm water. Dit betekent dus ook dat er twee verschillende leidingen moeten worden aangelegd of verlegd, oftewel twee keer zoveel werk en materiaal.
 • Buitenkraan voor deze kraan is koud water meestal voldoende. Van invloed op de prijs is onder meer de afstand tot de bestaande waterleiding en hoe de leiding wordt afgewerkt. Ook het soort materiaal en of de kraan vorstvrij is, speelt een rol.
 • Wegwerken van waterleiding. Door het frezen van een sleuf kunnen wij uw waterleidingen wegwerken in de vloer. Datzelfde geldt voor de elektriciteit waarbij we een sleuf in de muur uitfrezen en deze vervolgens weer netjes bedekken. Een andere mogelijkheid is om de leiding onder de vloer in de kruipruimte te plaatsen.
 • Monteren van elektra Hoe meer nieuwe stopcontacten, lichtschakelaars, dim- en spotlicht u nodig heeft, hoe meer werk. Dat ziet u terug in de prijs.
 • Krachtstroom 3-fase. Stapt u over op een inductiekookplaat dan moeten er vaak aanpassingen worden gedaan in uw groepenkast en ook speciale perilex wandcontactdozen worden aangesloten.
 • Geen voorrijkosten in combinatie met demonteren of monteren van uw keuken. Wij komen gratis de stand van zaken m.b.t. tot elektra en (water)leidingen bij u opnemen als u ook de demontage en, of de montage van uw keuken door ons laat doen. Dit scheelt weer in de totaalprijs!

Hoe ziet een compleet stappenplan voor een nieuwe keuken eruit?

 • 1. U bent toe aan een andere keuken en gaat daarvoor op zoek bij verschillende keukenwinkels of op Marktplaats. Als u een keuze heeft gemaakt voor een nieuwe of tweedehands keuken, is de vraag wie deze keuken bij u thuis brengt. Vaak is het zo dat nieuwe keukens door de leverancier of de winkel bij u worden afgeleverd. Wanneer uw keuken echter een showroom model is of dat u deze van iemand overneemt, dan is het keuken transport meestal niet inbegrepen. De Keukenspecialist biedt dan uitkomst! Met onze vlotte en veilige service heeft u uw keuken zo in huis.
 • 2. Keuken demonteren. Een nieuwe keuken houdt automatisch in dat uw oude keuken moet worden verwijderd en vervolgens naar de stortplaats voor groot vuil in uw gemeente moet worden gebracht. Tenzij u nog een andere bestemming voor uw oude keuken heeft en er iemand anders blij mee maakt. De combinatie van demontage en afvoer of transport naar een andere locatie is nu precies waar de Keukenspecialist goed in is.
 • 3. Elektra en waterleidingen verleggen of aanleggen. Dit is zoals we al hebben laten zien, een belangrijke stap die moet worden gezet voordat uw nieuwe keuken wordt geplaatst. In veel gevallen betekent een nieuwe keuken ook dat u elektra en waterleidingen moet verleggen, verlengen of op nieuw laten aanleggen. Zeker als u overstapt van gas op elektrisch koken, gaat dit niet zonder slag of stoot. Wij kunnen u op allerlei gebied helpen als het gaat om het aanleggen en verleggen van elektra en waterleidingen.
 • 4. Keuken montage. Zodra de elektra en waterleidingen op orde zijn, is het moment aangebroken waarop u uw nieuwe keuken kunt laten monteren. Keuken montage is de kroon op het werk. U bent nu nog maar een stap verwijderd van het moment waarop u staat te koken in uw nieuwe droomkeuken. Wij helpen u graag om uw droom werkelijkheid te laten worden. Onze monteurs zorgen ervoor dat uw nieuwe keuken snel, netjes en naar volledige tevredenheid wordt gemonteerd.

Vrijblijvende offerte

Bent u op zoek naar een professionele elektricien en loodgieter? Bij de Keukenspecialist vangt u twee vliegen in een klap. De vakmensen van Keukenspecialist Installatietechniek verleggen en verlengen uw elektra en waterleidingen op professionele wijze. Wij laten de ruimte waar uw nieuwe keuken komt te staan kant en klaar en helemaal schoon opgeleverd achter zodat u met een gerust hart uw nieuwe keuken kunt plaatsen. Ook voor die klus gaan wij trouwens graag voor u aan de slag. Maakt u binnenkort ook gebruik van onze uitgebreide service? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan.

Wilt u nog meer weten over onze service Installatietechniek? Kijk dan ook eens op onze pagina veelgestelde vragen. Zit uw vraag of antwoord er niet bij? Dan kunt u ons ook telefonisch bereiken op nummer085 – 004 42 45.

Wij zijn uw betrouwbare partner.

“Mijn keuken is vandaag door De Keuken Specialist medewerkers heel professioneel gedemonteerd in Amsterdam en netjes bij mij gemonteerd in Zwolle. Heel erg bedankt!”

– Linda van Doorn

5/5