De specialist in demontage van uw keuken

Keuken verwijderen? Kies voor de Keukenspecialist

Netjes uw keuken verwijderen zodat deze kan worden vervoerd naar een nieuwe woning of eigenaar? Uw keuken slopen en plaats vrijmaken voor een spiksplinternieuwe keuken? De Keukenspecialist is overal in het land actief met het uitbreken en weghalen van keukens. Dat combineren wij met een op-en-top transportservice. Uw keuken slopen en verwijderen, afvoeren of vervoeren en opnieuw plaatsen, laat dat maar over aan de Keukenspecialist.

Keuken verwijderen door de vakman

Heeft u een nieuwe of tweedehands keuken gekocht? Dan zult u eerst uw huidige keuken moeten demonteren en afvoeren. Dat is een hele klus waar flink wat tijd en energie in gaat zitten. Waarom zou u dit specialistische werk niet overlaten aan de ervaren vakman? Bij De Keukenspecialist bent u daarvoor aan het juiste adres. Wij zijn expert op het gebied van keukens demonteren en monteren.

Wij Maken Uw Wensen Waar

Onder het motto Wij maken uw wensen waar combineert De Keukenspecialist vakmanschap met een nauwkeurige werkwijze, tomeloze inzet en een flexibele instelling. Of u nu uw huidige keuken wilt inruilen voor een nieuwe keuken, of deze wilt meenemen naar een andere woning, wij garanderen een uitstekende dienstverlening. Onze ervaren vakmensen demonteren net zo makkelijk een stevig aanrechtblad van graniet en beton als welk ander type keukenblok ook. Bovendien zorgen we ook voor vlot en veilig transport. Demontage en het ophalen of wegbrengen van elk type keuken doen wij door heel Nederland, maar ook in Europa. Zo hebben wij al diverse klanten in het buitenland blij gemaakt met een (gedemonteerde) keuken uit Nederland.

Profiteer van onze alles-in-één formule

Vraagt u zich misschien wel af hoe u uw oude keuken kunt demonteren en afvoeren, hoe u uw nieuwe keuken naar uw huis kunt vervoeren en hoe u deze vervolgens op een zorgvuldige en correcte manier kunt monteren? Al die vragen beantwoorden wij in één klap dankzij onze unieke alles-in-één formule:

 • Demonteren (en afvoeren) van uw huidige keuken.
 • Vervoer van uw nieuwe keuken naar uw woning.
 • Professioneel montage van uw nieuwe keuken

De voordelen van De Keukenspecialist

Onze ‘alles in één’ service biedt u als klant tal van voordelen:

 • U heeft maar één aanspreekpunt en u hoeft dus niet allerlei verschillende bedrijven in te schakelen voor het demonteren, vervoeren en monteren van uw keuken.
 • Bijkomend voordeel is dat wij onze unieke service aanbieden voor een zeer scherpe prijs.
 • Bij al onze werkzaamheden kiezen wij voor een duidelijke aanpak. Dat begint al met onze offerte waarin u direct de eindprijs ziet. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Professioneel keuken demontage bedrijf ook voor Marktplaats keukens

 • Wilt u een keuken verkopen via Marktplaats? Dan zijn wij graag bereid deze voor u te demonteren. Om het voor u en de koper nog eenvoudiger te maken, nemen wij ook graag het transport naar het nieuwe adres voor onze rekening.
 • Heeft u een fraaie keuken gevonden op Markplaats? Dan bieden wij u de mogelijkheid om het aankoopbedrag van uw nieuwe keuken aan ons over te maken. Als wij uw nieuwe aanwinst bij de verkopende partij gaan ophalen, betalen wij deze het aankoopbedrag contant en onder rembours. Dit geeft u de zekerheid dat uw aankoop ook veilig en zonder marktplaats fraude in onze handen komt. Tegen een geringe vergoeding van €9,95 kunnen wij de keuken ook inspecteren op eventuele (niet aangegeven) schade.
 • Wij bieden flexibele mogelijkheden bij de aan- en verkoop van tweedehands een keuken. Indien gewenst doen wij het hele proces. Dat wil zeggen: we demonteren de keuken bij de vorige eigenaar, vervoeren dit vervolgens veilig naar uw woning en zorgen er ook voor dat de keuken weer perfect wordt gemonteerd. Of het nu gaat om uw keuken demonteren, monteren, installatie techniek, vervoeren of afvoeren, u kunt het met een gerust hart overlaten aan de professionals van De Keukenspecialist. Wat ook uw wensen zijn, wij maken ze waar!

Het complete stappenplan van oude naar nieuwe keuken

U bent van plan een nieuwe of tweedehands keuken aan te schaffen. Daar komt heel wat bij kijken. Terwijl u zichzelf al ziet staan in uw nieuwe keuken, moeten er verschillende stappen worden gezet. Als u uw keuze heeft gemaakt en de koop is gesloten, begint pas het eigenlijke werk.

Transport van uw keuken

Bij aankoop van een nieuwe keuken is er vaak de mogelijkheid dat deze bij u wordt gebracht. De wachttijden voor levering kunnen echter soms behoorlijk oplopen. U bent afhankelijk van de leverancier en de fabrikant wanneer uw nieuwe keuken wordt gebracht. Misschien heeft u ook een optie om zelf het transport regelen. Dan is het wel belangrijk om er zeker van te zijn dat uw nieuwe keuken voorzichtig en op de juiste wijze wordt vervoerd. Keukentransport is bij De Keukenspecialist in goede handen. Ook wanneer u een tweedehandskeuken heeft aangeschaft, vervoeren wij deze veilig en snel naar uw woning. Wij kunnen bovendien niet alleen voor het transport zorgen maar ook uw nieuwe keuken monteren. Hiervoor is het wel noodzakelijk om eerst uw oude keuken te demonteren. Dat is dan ook een andere belangrijke stap bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

Demonteren van uw oude keuken

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf de demontage van hun keuken te doen. Hier gaat echter best veel tijd inzitten. Bovendien om het netjes te doen, is dit toch eigenlijk werk voor de vakman. Laten we eens kijken welke stappen er allemaal worden ondernomen tijdens de keuken demontage. De eerste paar stappen zijn nog redelijk eenvoudig.

 • Afsluiten elektriciteit, gas en water.
  Iedere demontage begint bij de meterkast. Hier moet de groep die bestemd is voor de keuken worden uitgeschakeld. Vervolgens kunnen de stopcontacten, schakelaar en verlichting veilig worden verwijderd. Ook de gaskraan en de hoofdkraan voor het water moeten worden dichtgedraaid. Het is daarbij van belang om de leidingen helemaal leeg te laten lopen. Laat daarom de kraan even openstaan totdat er geen water meer uitkomt.
 • Weghalen van keukenapparatuur en keukenkasten.
  In de volgende stap worden keukenapparatuur zoals het gasfornuis, een kookplaat, de oven, magnetron, vaatwasser en de afzuigkap verwijderd. Ook de kraan wordt ontkoppeld en de wasbak wordt weggehaald. Bij het demonteren van de kastjes is het handig om eerst de deurtjes eraf te halen als ook de planken en de laden eruit te halen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger en lichter om de kastjes te demonteren. Zodra de kastjes en de eventuele ophangsystemen van de muur af zijn, is het tijd voor de volgende stap.
 • Verwijderen aanrechtblad.
  Nu moet het aanrechtblad worden losgemaakt. Dit gebeurt door eerst de kitranden met een mesje te verwijderen en vervolgens het blad los te schroeven. Ook het loshalen van het aanrechtblad is vrij eenvoudig vooral als het om een recht blad gaat. Het losmaken van een aanrechtblad met een L- of U-vorm neemt wat meer tijd in beslag omdat in dat geval ook de koppelbouten moeten worden losgedraaid.
 • De keuken schoon opleveren
  Zodra alles uit de keuken is verwijderd, moet de lege ruimte natuurlijk helemaal schoon worden gemaakt. Daarna is alles in gereedheid gebracht voor het plaatsen van uw nieuwe keuken.

Oude keuken slopen en afvoeren

Bent u toe aan een nieuwe keuken en heeft u geen plannen om uw oude keuken nog te verkopen? Dan rest er nog maar één bestemming, de vuilstort of het milieupark in uw gemeente. Wanneer wij uw keuken uitbreken en slopen, kunnen wij er ook voor zorgen dat uw oude keuken wordt afgevoerd. Let wel! De regels voor het storten van grof vuil kunnen per gemeente verschillen.

Wat kost keuken demontage?

Bij het bepalen van de prijs spelen verschillende factoren een rol.
Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de keuken. Een keuken met een L- of U-vorm met veel kastjes en keukenapparatuur vergt meer tijd om te demonteren dan een simpele rechte keuken, waarin veel minder aanwezig is. Kortom, hoe kleiner de keuken en hoe minder kastjes en apparatuur er aanwezig is, hoe sneller we de klus kunnen klaren. Dat ziet u dan ook terug in de prijs.
Ook de hoeveelheid afval die wij moeten afvoeren, is van invloed op de prijs. Denk bijvoorbeeld aan de huur van een container. Een andere factor die van invloed is op de prijs is de bereikbaarheid van uw keuken. Als uw keuken zich aan de achterkant van de woning bevindt of op een flat dan levert dit meer werk op. Als u ook uw oude wandtegels wilt laten verwijderen is dat ook van invloed op de prijs.

Uw keuken verwijderen? Vraag het De Keukenspecialist

Gaat u voor onze unieke service? Dan kiest u voor vakmanschap, flexibiliteit, gemak, financieel voordeel en een combinatie van keuken weghalen, montage en transport. Bent u van plan om uw oude keuken te slopen en te laten afvoeren? Wat ook uw wensen zijn, wij maken ze waar. Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heeft u eerst nog wat vragen of wilt u meer informatie over uw keuken demontage, verwijderen, slopen of afvoeren? Kijk dan ook eens op onze pagina veelgestelde vragen. Zit uw vraag of antwoord er niet bij? Dan kunt u ons ook telefonisch bereiken op nummer 085 – 004 42 45. 

Wij zijn uw betrouwbare partner.

“Mijn keuken is vandaag door De Keuken Specialist medewerkers heel professioneel gedemonteerd in Amsterdam en netjes bij mij gemonteerd in Zwolle. Heel erg bedankt!”

– Linda van Doorn

5/5